
Szoktál élelmiszert kidobni? Nem?
Tudtad, hogy a megkérdezettek 90%-a ezt mondja, viszont gyakorlatilag minden háztartásban keletkezik élelmiszerhulladék?
Mit tudunk az élelmiszer-pazarlókról?
- “Ők” mi vagyunk – gyakorlatilag mindannyian.
- 90 százalékunk ezt nem tudja vagy tagadja.
- Legtöbben nem tudjuk, hogy az élelmiszer kidobásának milyen hatalmas környezeti és társadalmi terhe van.
- De ha látjuk a problémát, a legtöbben nyitottak vagyunk a megoldásokra. Nekünk szól ez a weboldal.
Legfontosabb tippjeink:
- Mérd meg, mennyi élelmiszert dobsz ki! Lehet, hogy csodálkozni fogsz.
- Tervezz, gondolkodj előre!
- Csak azt vedd meg, ami biztosan elfogy!
- Fagyassz le minden olyan romlandó élelmiszert, amit nem tudsz időben felhasználni!
- Rendszeresen vizsgáld át a kamrát és a hűtőt! Használd fel a közeli lejáratú termékeket!
- Tedd el és használd fel a maradékokat, készíts belőlük új ételt!
- Ha nincs más lehetőség, és ki kell dobni az élelmiszert, akkor komposztálj!