Mit tehetek én?

Mit tehetek én az élelmiszerpazarlás ellen?

Szoktál élelmiszert kidobni? Nem?

Tudtad, hogy a megkérdezettek 90%-a ezt mondja, viszont gyakorlatilag minden háztartásban keletkezik élelmiszerhulladék?

Mit tudunk az élelmiszer-pazarlókról?

  • “Ők” mi vagyunk – gyakorlatilag mindannyian.
  • 90 százalékunk ezt nem tudja vagy tagadja.
  • Legtöbben nem tudjuk, hogy az élelmiszer kidobásának milyen hatalmas környezeti és társadalmi terhe van.
  • De ha látjuk a problémát, a legtöbben nyitottak vagyunk a megoldásokra. Nekünk szól ez a weboldal.

Legfontosabb tippjeink:

  • Mérd meg, mennyi élelmiszert dobsz ki! Lehet, hogy csodálkozni fogsz.
  • Tervezz, gondolkodj előre!
  • Csak azt vedd meg, ami biztosan elfogy!
  • Fagyassz le minden olyan romlandó élelmiszert, amit nem tudsz időben felhasználni!
  • Rendszeresen vizsgáld át a kamrát és a hűtőt! Használd fel a közeli lejáratú termékeket!
  • Tedd el és használd fel a maradékokat, készíts belőlük új ételt!
  • Ha nincs más lehetőség, és ki kell dobni az élelmiszert, akkor komposztálj!