Ételt csak okosan!

Haszlati útmutató gyerekeknek

A konyha a gyerekek számára is vonzó. Főleg most, hogy annyi időt töltünk otthon, mint még soha. Ne aggódj, inkább bátorítsd őket, hadd fedezzenek fel mindent! Ebben segít a Nébih képregényekkel tarkított ismeretterjesztő kiadványa. Reméljük, inspirálóan hat rád is, és olyan tippekről olvashatsz benne, amik számodra is hasznosak, hogy otthonotok fenntarthatóbb legyen!

Tudtad például, hogy egy átlagos magyar család a megvásárolt élelmiszer egyharmadát kidobja? Napi szinten töltjük meg a szemetesünket még felhasználható élelmiszerrel. Ha kevesebbet pazarolnánk, tisztább és egészségesebb bolygót hagynánk hátra gyerekeinknek. Szerencsére pár egyszerű tipp segítségével könnyen csökkenthető a pazarlás! Olvassátok el közösen, hogyan!

A gyerekek a képregényből megtanulhatják, hogyan és mit vásároljunk a boltban, és mit kell például figyelmesen elolvasniuk, hogy megtudják, meddig lehet megenni a kedvenc túrórudijukat. Megfőzhetik a száraz tésztát pár nappal azután, hogy lejárt, és hogy például a tárolóedényeknek köszönhetően sokkal tovább marad friss a hűtőben az étel. Meg kell-e mosni a tojást, mielőtt betesszük a hűtőszekrénybe, és hány fokon tároljuk a banánt? Melyik polcra pakoljuk a nyers húst a hűtőben, és miért fontos ellátni az ételeket címkével?

Ezekhez hasonló hasznos tippekkel apró lépésekben ti is tudtok változtatni azon, hogy minél kevesebb étel menjen kárba. Egy kis odafigyeléssel gyerekjáték!

Forrás:
Ételt csak okosan – Ismeretterjesztő kiadvány általános iskolások részére